Belastingen

 

 

Fiscale dienstverlening voor ondernemingen en particulieren                                                   

 

Het verzorgen van diverse aangiften zoals omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting hoort bij de fiscale dienstverlening van Proson. 

Voor de ondernemer is het belangrijk om de voorlopige aanslagen Inkomstenbelasting en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet steeds aan te laten sluiten bij de actuele situatie, zowel zakelijk als privé. Dit voorkomt hoge naheffingen en eventuele belastingrente over deze naheffingen.

Gedurende het jaar houdt Proson dit voor u in de gaten en kan, in overleg met u, deze voorlopige aanslagen aanpassen.

De periodieke aangiften omzetbelasting en ICP (intracommunautaire prestaties) kunnen door Proson verzorgd worden. Indien de ondernemer zelf de aangiften omzetbelasting verzorgt blijkt soms na afloop van een boekjaar dat de verschuldigde of te vorderen omzetbelasting niet aansluit bij de gedane aangiften over het boekjaar. Of de KOR (kleine ondernemersregeling) is niet toegepast terwijl daar wel op recht is. In dat geval wordt een suppletie aangifte opgesteld zodat aan alle verplichtingen is voldaan.

Soms zijn er bijzondere situaties waarbij het nodig om meer expertise in te schakelen of in overleg te gaan met de belastingdienst. Vooraf overleggen en afspraken vastleggen met de belastingdienst heeft altijd mijn voorkeur.

Maar ook particulieren zijn welkom bij Proson voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting en het aanvragen en/of wijzigen van voorlopige aanslagen. De slogan van de Belastingdienst luidt “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker “. In de praktijk blijkt echter vaak dat het invullen van de aangifte inkomstenbelasting niet in alle gevallen zo simpel is. Hoe zit het bijvoorbeeld met uw kapitaalverzekeringen, zijn die belast of onbelast in box 3 ? Of u heeft een eigen woningreserve door verkoop van uw woning, bij aankoop van een nieuwe woning is de vraag: welk deel van de hypotheekrente is nu aftrekbaar ?

Ook zaken zoals middeling van inkomens, het aanvragen van een saldo-verklaring inzake niet afgetrokken lijfrente en het aanvragen van voorlopige teruggaven inkomstenbelasting kan voor u verzorgd worden.

Heeft u advisering en begeleiding nodig bij fiscale vraagstukken, neem gerust contact op.