Financiële administratie

De financiële administratie zelf doen of uitbesteden ?

 

Voor veel ondernemers is het voeren van een goede financiële administratie lastig en tijdrovend.

Proson kan de gehele of gedeeltelijke administratie voor u verzorgen zodat u weer tijd heeft voor ondernemen. We werken met de boekhoudsoftware van Visma eAccounting.  De aanlevering van de administratie kan digitaal maar ook gewoon nog in een ordner.  In eAccounting kunnen bankmutaties worden ingelezen, een directe bankkoppeling is ook mogelijk. Hiermee worden bankmutaties automatisch ingelezen waardoor tijd bespaard wordt bij het inboeken. Een bijkomend voordeel is dat we nooit meer een bankafschrift missen.

Door het maandelijks of per kwartaal verwerken van de administratie kan er op ieder moment een rapportage worden opgesteld waaruit u de gegevens kan halen die nodig zijn voor de bedrijfsvoering.

De zzp-er houdt vaak de administratie gedurende het jaar zelf bij (bijvoorbeeld in Excel) en dient zelf de aangiften omzetbelasting in. Voor het opmaken van de jaarstukken na afloop van een kalenderjaar en de daarbij behorende ondernemersaangifte Inkomstenbelasting kunt u ook bij Proson terecht.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf uw boekhouding te verwerken in een ander programma, bijvoorbeeld MoneyMonk, Exact Online, Twinfield of Reeleezee. In dat geval kan Proson bijvoorbeeld een periodieke controle uitvoeren,  eventueel de BTW aangiften verzorgen, tussentijdse rapportages opstellen en de jaarstukken verzorgen.

Kortom, er zijn diverse manieren om de administratie aan te leveren en te verwerken. In alle gevallen kunt u een beroep doen op Proson voor advies en ondersteuning.

Vaak is het samen even zoeken naar de meest efficiënte manier maar een oplossing is altijd voorhanden !